Wij maken media over beter leven met ziekte

Iedereen krijgt vroeg of laat met ernstige ziekte te maken. Patiënten en hun naasten zitten dan vól vragen en ook als zorgprofessional heb je niet overal antwoord op. Gelukkig is het in Nederland op medisch vlak meestal goed geregeld. Maar wie vertelt hoe het verder moet naast de medische zorg en behandeling? Hoe kunnen patiënten en hun naasten zélf verder?

Het leven met zorg gaat door met Zezz

Tijdens, maar ook na een medisch traject gaat het leven door met zorgen. En die gaan verder dan de medische zorg. Hoe gaan mensen met een ernstige ziekte en hun relaties om met alle emoties? Wat verandert er sociaal en hoe vullen ze hun rol daarin opnieuw in? Hoe ziet werken eruit als je ernstig ziek bent? En als aanvullende zorg nodig is, bij wie moeten ze dan zijn? Met online content en fysieke uitgaven over omgaan met zorg en ziekte helpt Zezz patiënten en hun naasten hun weg te vinden en keuzes te maken voor een betere kwaliteit van leven met hun ziekte.

DSC08180
DSC07891

Zezz als gids voor een beter leven met ziekte

Zezz maakt moeilijke of lastige informatie toegankelijk en begrijpelijk voor zorgorganisaties, patiënten en hun vrienden en familie. Natuurlijk horen verdriet, pijn en angst daarbij. Maar we richten ons vooral op het leven. Met hoop en veerkracht. Want hoe moeilijk het ziek-zijn ook is, er zijn altijd lichtpuntjes. Zoals dichter naar jezelf groeien. Diepere contacten. En bewuster leven. Ziek-zijn neemt veel weg, maar geeft ook altijd wat terug. Dat laat Zezz zien. Zodat patiënten en hun naasten weten wat ze kunnen doen en het anders kunnen doen. Zelf kiezen, het leven opnieuw zin geven en het inrichten zoals ze dat zelf willen. Voor een langer en gezonder leven, mét ziekte.

Mediamakers in de zorg: Sandra en Annemarie

Zezz is een initiatief van Sandra Rijnen en Annemarie van Bergen. Zij zagen met eigen ogen bij familie en vrienden hoe lastig het kan zijn om het leven opnieuw vorm te geven als je ernstig ziek bent. Naasten die wel willen helpen, maar niet weten hoe. Waar en bij wie je moet zijn als je hulp nodig hebt. Hoe je in het intense verdriet toch ook de mooie momenten vindt. Of hoe je onderwerpen met elkaar bespreekt, die opeens lastiger bespreekbaar lijken dan ooit.

Daarom richtten Sandra en Annemarie in 2011 Zezz op. Na hun studie Communicatiewetenschap in Nijmegen deden ze 25 jaar werkervaring op in media, publicatie en marketing en communicatie. Nu maken ze als ervaringsdeskundigen én ervaren communicatiedeskundigen content en media die verder gaan waar de zorg ophoudt. En ook dáárin gaan ze verder. Met hun creativiteit en innovatiedrang maken ze media van betekenis.

Dankzij hun ruime ervaring met en grote netwerk aan zowel zorgprofessionals als patiënten weten ze precies hoe je lastige onderwerpen vertaalt naar toegankelijke, empathische en herkenbare content. Dat hebben ze bewezen en bewijzen ze nog steeds met onder meer de landelijke mediaplatforms Pal voor u over palliatieve zorg en metzorgleven.nl over gezond omgaan met ziekte.

Maak kennis met Zezz

Maak gebruik van de kennis, de ervaring en het netwerk van Zezz om je doelgroepen te bereiken en het leven van zieken beter te maken. Maak kennis met Zezz.

Of ontdek meteen welke content van Zezz jouw boodschap verder helpt.

MVD_7093